Toyota Previa (1990 - 1999)

Het ei van Toyota

Toyota introduceert een auto met middenmotor en achterwielaandrijving. Afgaande op die opzet lijkt het alsof het om een nieuwe sportcoupé gaat. Echter, het is een gezinsauto en dus is sportiviteit geen prioriteit. Waarom bouwt Toyota zulke ongebruikelijke techniek in een gewone gezinsauto?

Autotest | Toyota Previa (1990 - 1999) Het ei van Toyota

De Toyota Previa is een eigenzinnige gezinsauto. Omdat de motor onder de voorstoelen is gemonteerd, kon de cabine naar voren en is de ruimte welhaast ongeëvenaard. Goede rijeigenschappen.

Plus

  • uitzonderlijk ruim, vooral achterin
  • goede rijeigenschappen

Min

  • weinig bergvakken in interieur
  • kostbaar in onderhoud vanwege slecht bereikbare motor

Conclusie

Waarom bouwt Toyota zulke ongebruikelijke techniek in een gewone gezinsauto? Omdat de Previa alles behalve een gewone gezinsauto is! Dankzij de ongebruikelijke techniek haalt de Previa veel meer ruimte uit beperkte buitenmaten dan andere MPV's. Een bijkomend voordeel is een gunstige stroomlijn en dat zorgt voor minder rijgeluiden en een (iets) lager verbruik. De rijeigenschappen zijn goed.

Na de proefrit rest lijkt het niet meer dan logisch om een MPV van een middenmotor te voorzien, maar vooralsnog is Toyota de eerste.

Toyota Previa 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Toyota Previa

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Toyota Previa 2.4-16V VVT-i Sol - Linker Zijschade

226.091 km - 2002 € 1.995,-

Categorie
MPV
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Van der Ven Auto's B.V.
Roosendaal, NL