Leapmotor T03

Goed en goedkoop

Menigeen wil wel elektrisch rijden, maar kan het niet betalen omdat elektrische auto's te duur zijn. Kleine auto's worden bijna niet meer gemaakt en ook dat maakt autorijden te duur. Het nieuwe Chinese merk "Leapmotor" introduceert daarom nu een kleine, goedkope, elektrische auto: de T03. Is de T03 behalve goedkoop ook goed? En is het verstandig om met dit nieuwe merk in zee te gaan?

Autotest | Leapmotor T03 Goed en goedkoop

De Leapmotor T03 is een goede en goedkope elektrische auto. De T03 rijdt beter, presteert beter en is zuiniger in aanschaf en gebruik dan een soortgelijke auto met verbrandingsmotor. Een doorbraak!

Plus

  • scherpe prijs
  • verrassend goede rijeigenschappen
  • complete uitrusting

Min

  • onhandige locatie laadaansluiting
  • waarschuwingsgeluid voor voetgangers ook in de auto hoorbaar
  • on-Europese vormgeving

Conclusie

Is de Leapmotor T03 behalve een goedkope elektrische auto ook een goede auto? Ja, de T03 biedt heel veel waar voor zijn geld. Er is merkbaar bezuinigd om tot die prijs te komen, maar dit zijn nooit onacceptabele bezuinigingen. Bovendien is een deel van de gevonden tekortkomingen met software-updates op te lossen.

Per saldo is de Leapmotor T03 de meest baanbrekende auto die Autozine in lange tijd heeft getest. Laat u daarom niet afschrikken door de vormgeving. De T03 rijdt beter dan soortgelijke auto's met conventionele aandrijving en is tegelijkertijd voordeliger in aanschaf en gebruik. Bovendien is de T03 van binnen veel volwassener en moderner dan het uiterlijk doet vermoeden. Het weggedrag is zelfs ongebruikelijk verfijnd voor een kleine auto.

De T03 is niet alleen een baanbrekend product, Leapmotor is een veelbelovend merk. De Chinese nieuwkomer maakt namelijk deel uit van Stellantis en kan daarom bij de vertrouwde Opel, Fiat, Peugeot, Citroën of Fiat-dealer worden gekocht en onderhouden. Daarmee staat Leapmotor nu al sterker dan andere nieuwe merken.