Mercedes-Benz CLE Cabrio

Plezier voor vier

Er is steeds minder ruimte voor pretauto's. Vanwege de grote vraag in overzeese markten, heeft de SUV ook in Europa vrijwel alle andere modellen verdrukt. En onder druk van het milieu neemt de elektrische auto het over. Het aanbod van traditionele coupés en cabriolets wordt daarom steeds kleiner. Toch ziet Mercedes-Benz kans om echte levensgenieters te bedienen met de "CLE". Hoe weet de fabrikant dat tegen alle trends in te realiseren?

Autotest | Mercedes-Benz CLE Cabrio Plezier voor vier

De Mercedes-Benz CLE is een cabriolet die is bedoeld voor lange afstanden. Met gesloten dak even comfortabel als een coupe. Met open dak plezier voor vier.

Plus

  • uitzonderlijk hoge kwaliteit cabrio-kap
  • comfortabel en ontspannen rijden
  • daadwerkelijk bruikbaar met 4 personen

Min

  • enige bedenktijd nodig om tot sportieve prestaties te komen
  • matige hoofdruimte achterin met gesloten dak

Conclusie

Hoe is Mercedes-Benz erin geslaagd om in een tijd waarin SUV's en elektrische auto's de markt domineren een bijna klassieke cabriolet neer te zetten? Door twee modellen, de E-Klasse en de C-Klasse, te combineren. En door de CLE als coupé en als cabriolet aan te bieden. Bovendien weet de cabriolet zich goed te onderscheiden van het aanbod van andere merken omdat het een volwaardige vierzitter is.

Daarbij blijft Mercedes-Benz trouw aan de eigen idealen. De CLE is niet bedoeld als sportwagen. Ook de CLE 300 met een royaal motorvermogen en een geavanceerd onderstel zet die capaciteiten in om met gemak te presteren en daardoor bovengemiddeld comfort te bieden. Met gesloten kap is de CLE Cabriolet even stil als de Coupé en daarom een heerlijke reisauto. Wanneer de kap wordt geopend, kunnen alle vier de inzittenden behalve van de auto ook van de omgeving genieten.